Előadások

Előadásaim alapvetően kettő forrásból táplálkoznak. Az egyik a művészeti munkám, különösen pedig az új utak, új lehetőségek keresése: ezen keresztül mutatom meg az embereknek, hogy sosem kell megelégedniük az élet által nyújtott konvencionális lehetőségekkel.

A másik forrás pedig az általam a múltban elkövetett hibák, jellemzően az első cégem csődje és az abból leszűrt tanulságok. A fő ars poeticám az, hogy azt a tudást szeretném átadni, amit nekem senki nem adott át sosem, amikor szükségem lett volna rá. Ha csak egy ember is tanul belőle, és nem követi el azokat a hibákat, amiket én elkövettem, már megérte.

TEDxYouth: “A film, amihez a világ összes pénze sem elég”

A fenti előadást akkor tartottam, amikor már 2 éve készítettük a “Midas útja” című filmet. Ekkor még nem is sejtettem, hogy még a munka igazán durva része el sem kezdődött. A beszéd azért különösen kedves nekem, mert bemutatja, milyen volt az életem az első cég alatt, hogyan dolgoztam temetéseken, vagy aludtam vetítővászonba csavarva.

TEDxDanubia: “A buta dolgok reneszánsza”

Az “A buta dolgok reneszánsza” életem legizgalmasabb szakaszának kezdetét jelölte. Ez volt az első alkalom, hogy nyilvánosan vetítettünk részletet a “The Copyist / A Másoló” című filmből. Emellett elmesélhettem, apukám mennyire szívből utálta azt a filmtervet, mely beindította nemzetközi karrierem.

Láthatatlan Egyetem: “Hogyan vészeljük át legszebb álmainkat?”

A Láthatatlan Egyetem számára megírt “Hogyan vészeljük át legszebb álmainkat?” egy összefoglaló, rövidített verziója a KRE BTK-n előadott “Hogyan ne hozzunk létre saját vállalkozást?” című sorozatomnak. Nagyon nagy élmény volt, noha jelentősen megrövidítve, kivinni az előadást az egyetem falain kívülre. Ez a leginkább önironikus előadás, amit valaha tartottam.