Önéletrajz

A kamerához fűződő, életre szóló kapcsolatom 2003-ban kezdődött, az ELTE Radnóti Gimnáziumban.  A kezdeti nehézségek után 2005-ben jött az első elismerés, mely egy sor országos diákfilmes győzelemhez vezetett. A Radnótiban tagja voltam a média fakultációnak, ahol kifejezetten gyakorlati filmkészítést tanulhattam Horváth Beáta tanárnőtől. Első komoly eredményem az volt, hogy 2007-ben megnyertem a Média OKTV-t. Érettségi után kaptam első profi megrendelésemet az Apáczai Tankönyvkiadótól, ahol tankönyvek film mellékleteit gyártottam, mely munkánk Magyar Termék Nagydíjat nyert.

A felsőfokú tanulmányaimat 2007-től a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen kezdtem, Film és videó szakirányon, ahol az egyetemi televízió főszerkesztője lettem. Az egyetemi évek alatt alig  készítettem saját filmet, mely főként családunk anyagi helyzetében beállt drámai romlásnak volt köszönhető. Hogy a szegénységből meneküljek, a legkülönbözőbb filmes munkákat végeztem, sokat forgattam például temetéseken. A Pázmány mellett felvettek a Duna Televízió Dunaversitas filmes mesterkurzusára. Noha rengeteget kritizáltam a szakon lévő oktatási színvonalat, 2009-ben a szakirány legjobb diákjának járó oklevelet vehettem át, később a rektori hivatal pedig beválasztott az egyetemre járt kiemelkedő közéleti kiválóságok közé.

A Mesterképzést az ELTE Filmtudomány szakán végeztem, azonban ekkor már nem igazán érdeklődtem a felsőoktatás iránt, inkább részt vettem a barátaimmal egy közös cég alapításában. Ez volt a zLabor Kommunikációs Megoldások, melynek tündöklése és későbbi csúfos bukása állandó visszatérő téma az előadói és oktatói munkámban. Miután a zLaborban kezdő üzletemberként minden létező hibát elkövettünk, 2012ben összeszokott csapatommal együtt megalapítottuk immáron teljesen saját kézben lévő cégünket, a Mimicry Motions-t. Ugyan bármikor kiszolgáljuk ügyfeleinket élőszereplős munkákkal is, fő profilunkká az animációs utómunka vált.

2015-ben beválogattak az 50 Tehetséges Magyar Fiatal programba, mely azon, 30 év alatti fiatalok számára biztosít kitűnési lehetőséget, akik “kivételes adottságuk, szorgalmuk révén a jövő formálói, meghatározó személyiségei lehetnek Magyarországon és a világban.” A mentorom Pataki Ági producer lett. Ez a program komoly sajtóérdeklődést és nagy nyilvánosságot eredményezett számomra, mely segített megalapozni későbbi karrieremet.

2016 elején végleg elkészült a The Copyist – A Másoló című című, egyedülálló kísérleti fénymásoló-filmem, az Emberi Erőforrások Minisztériuma pedig a Nemzet Fiatal Tehetségének választott. 2016 májusában felkértek, hogy tartsak előadást a TEDx Danubián, ugyanezen a napon győztem a Saatchi and Saatchi Hungarian New Directors Showcase-én, és egyike lettem annak a hat fiatal rendezőnek, akiket felterjesztettek a Cannes-i reklámfilm-fesztiválra.

2016 június 22-én a The Copyist a 22nd Palm Springs International Shortfest animációs versenyprogramjában mutatkozott be a nagyközönségnek. A következő fél évben a filmet a világ számtalan országában vetítették nagy sikerrel: közel 50 nemzetközi filmfesztiválra kapott meghívást, 11 díjat begyűjtve. 2017 júliusában a film fesztiválköre véget ért, és nagy hazai sajtófigyelem kíséretében megtartottuk az online premiert.

Jelenleg legújabb, szintén kísérleti animációs rövidfilmemen dolgozom, a kizárólag bankjegyek ábráiból összeálló “A Midas útja”-n, melyet a Proton Cinema színeiben gyártunk, illetve reklámfilmeket rendezek a Mimicry Motions számára. Filmes munkám mellett önkéntes alapon részt veszek oktatói és nyilvános előadó projectekben. Előadok több egyetemen és középiskolában is, ahol a diákok számára a tudatos karriertervezés fontosságát, illetve a vállalkozás kezdő lépéseit tanítom. A project kiemelten sikeres, és igyekszem minél több felkérésnek eleget tenni. Emellett tagja és szponzora vagyok a JÉG – Jövőt Építők Generációja nevű nemzetközi diákszervezetnek, mely inspiráló vezetők, előremutató, innovatív vállalkozók, kreatív szakemberek, tehetséges középiskolások és egyetemisták színes közössége, ahol a jövő kihívásaira készítjük fel tagjainkat.